viernes, 18 de diciembre de 2015

Disseny de rajoles

El dia 20 de Novembre vam fer aquesta activitat de disseny de rajoles per a una piscina. Demanaven que hi hagués 3 franjes i que les tres juntes fessin en total 20 cm d'alçada; a la làmina només s'havia de fer una mostra del disseny, per tant 20 x 20 cm on entressin les rajoles en les seves franjes.
Làmina DIN A-3. Tècnica emprada: retoladors.

Vam disposar de dues hores a classe per fer la pluja d'idees, la maduració de la idea definitiva i finalment la làmina amb el disseny final escala 1:1 i el text.

Vaig escollir fer submòduls de dos tipus: rajoles pintades d'un color sencer, o meitat d'un color i meitat d'altre color dividit en diagonal. Aquest submòduls composaven mòduls que es diferencien per franjes. A la superior imiten ones d'aigua. A la segona franja les rajoles es disposen a l'atzar però amb un nombre de rajoles de color blau clar més alt que de les més fosques. I finalment a la última franja he fet una senefa en diagonal de dos colors blaus diferents.
La raó per la que les rajoles són blaves és que per tradició acostumem a veure les piscines amb rajoles blaves i es fa extrany a la vista veure un altre color; he seguit la tradició.
La tècnica emprada ha estat el retolador ja que les rajoles són de colors plans, i per tant no cal fer degradats ni treballar tant la graficoplàstica.

La pròxima vegada crec que hauria de vigilar el fer mòduls i no submòduls, ja que és així com ho demana l'enunciat. També m'hauria agradat tenir temps d'acabar de pintar totes les rajoles i amb un control millor de la tècnica.

La fotografia ha estat realitzada amb la càmera del meu telèfon mòbil i processada amb Gimp.

No hay comentarios:

Publicar un comentario